Царевицата е базов хранителен продукт. Изяждането на 1 торба с царевица дава 1 хранителна точка. На ден са ви нужни по 2 хранителни точки за да сте сит.
Един цикъл на отглеждане на царевична нива трае 7 дни.
ден 1 => Нивата трябва да бъде изорана и засята. (Задължително сложете торба с царевица в инвентара на дома ви, в противен случай няма да има какво да сеете.)
ден 2 до ден 6 => Царевицата расте. Не е необходимо да я наглеждате.
ден 7 => Царевицата е готова да бъде събрана.
Относно качеството на работа:
* В началото полето е с качество 50%
* Ако орането и сеитбата (ден 1) се извърши от човек с 19 точки сила, качеството се покачва с 5% (става на 55%)
* Ако събирането (ден 7) се извърши от човек с 19 точки сила, качеството се покачва с 5% (става на 60%)
Всяко от двете дейности изискваща квалифициран работник носи +5% към качеството на продукцията. Не е задължително всички дейности да се изпълняват от квалифициран работник. Максималното качество на продукцията е 60%
Отчитане на продукцията (за първо поле):
За база се приема, че 100% качество носи 38 торби с царевица (хипотетично)
· при 50% : 38 x 0.50 (базово качество - 50%) = 19 торби с царевица
· при 55% : 38 x 0.55 (базово качество - 55%) = 20 торби с царевица
· при 60% : 38 x 0.60 (базово качество - 60%) = 22 торби с царевица
За второ поле максималния добив е 16-17 торби царевица. (22x0.75=16,5бр. - един път ще са 16, другия 17 броя)