Ренесансови Кралства
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ренесансови Кралства

Неофициален информационен форум към играта Ренесансови Kралства.

ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

животни

Go down 
2 posters
АвторСъобщение
bog2

Брой мнения : 14
Registration date : 29.05.2007

животни Empty
ПисанеЗаглавие: животни   животни EmptyСъб Юни 23, 2007 3:52 pm

имаш ли представа какви ресурси са нужни за направата на овце, свине и крави

...Жито*Също така е алтернатива на царевицата при създаването на животни от шерифа....това е ясно ,но въпроса ми е по колко, защото така са ревнали в тая софия за тва жито,че не се траят вече и всеки говори само наизуст.защото ако разликата е минимална между житото и царевицата значи няма проблем , cheers ами само си дърдорят king
Върнете се в началото Go down
Arah
Admin

Брой мнения : 117
Registration date : 23.03.2007

животни Empty
ПисанеЗаглавие: Re: животни   животни EmptyПон Юни 25, 2007 1:48 am

Търсех преди малко една тема в английския форум, където пича е сложил данни по колко от жито или царевица се иска за животно. Не можах да я намеря. Както и да е. Количеството е пропорционално на стойността. Доколкото знам, с царевица е по-изгодно, понеже за единични бройки се закръгля към цяло число царевици или жито. А 1 брой жито е доста по-скъп от 1 брой царевица. Не знам до колко онези калкулации на пича в английския форум са верни. Пробвахме веднъж да определим по колко отнема за всеки вид животно, но се разминаваха с тези на англичанина при това в ущърб. Беше се получило че при произвеждане на животни с царевица на стойност над 3.5 и жито над 13, графството е на загуба. А по сметките на другия, царевицата се взимаше за 4 а житото за 14. Това не е много голяма разлика. Не съм много убеден че и двете сметки са верни. Може би някой ден ще го проверя пак по-обстойно.
При всички положения излиза, че графството е на загуба като прави животни и ако е така, не е много редно според мен, но така са си решили програмистите. Изобщо цялата работа с животните е много замъглена. Казвали са ми различни неща, хора дето уж разбират играта. Един ми казва, че не закупените животни умирали на другия ден, друг ми казва че не умирали а ставали на 1 ден и това се отразявало на живота им след купуване. Аз не съм много убеден на кое да вярвам. Като го пробвам, ще знам повече Wink

Конкретно на въпроса ти. За направата на партида скот, може да се използва или само жито или само царевица. В момента 1 пример ми се върти в главата. За едно прасе са необходими 6.25 царевица, или за единична бройка - 7 царевица. А с житото беше около 1.7 или 2 закръглено. Това по сметки на англичанина. Значи ако се вземат 7 царевици по 5 кинта, прасето излиза 35 кинта, а се плаща само 25 за него. Значи 10 кинта назад с царевица почти на макс. Ако се взима жито по 25 то прасето излиза 50 кинта - 25 загуба. По тези сметки излиза че както и да го направиш е на загуба, но с царевицата е по-малка. При условие че програмиста е сложил такива макс цени е трябвало да съобрази и животните, но явно не го е направил. Няма значение. Според мен с царевица е по-изгодно.
https://arah.bulgarianforum.net
bog2

животни Empty
ПисанеЗаглавие: Re: животни   животни EmptyЧет Юни 28, 2007 12:22 am

ами тогава излиза че тия нашите управници са пълни бастуни какво са ревнали за това жито защото по моя преценка даже не са нужни мелничари и пекари защото крайния резултат е хляб , а тоя хляб веднага го заместваш с 2 царевици и тия професий се обесмислят, а като гледам разликата между 1 хляб и 2 царевици в БГ няма ,в англия излизаше около 0.30стотинки в полза на хляба ,а това че става 3 ръка докато престигне никой не го мисли, и страшно много се усложнява за 0.30 king
Arah
Admin

животни Empty
ПисанеЗаглавие: Re: животни   животни EmptyЧет Юни 28, 2007 7:47 am

И аз така си мисля. Обаче има няколко екстри с които се ползват хляба и житото.
Например житото може да се изкупува автоматично от кметството и това е голямо улеснение за всички, щото се спестява минаването през пазара и съответно някой прекупвач не може да се докопа до него. А царевицата за съжаление не може така и трябват повече суетни, кметовете или шерифа, да убеждават играчи, те да им продават продукцията си на изгодна цена.
Другото за хляба е, че може да се произвеждат от 1 хлебар по 32 хляба на ден. Което е много по-изгодно като количество спрямо добива от 1 нива с царевица. Само дето ако аз я имам тая нива с царевица, ще ми е 2 пъти по-изгодно да си я хапвам, отколкото да ям хляб Smile

Бях правил едни сметки веднъж:
хляба минава през две професии и 3 ресурса, един от които е производен. по веригата - "жито >> брашно >> дърва >> хляб" стоят няколко души които искат да печелят. това прави хляба скъпа продукция. освен това, изхранването с хляб/царевица е за хора които не вдигат статистики (условно казано за хора на макс, дето няма нужда да ядат специални храни) всички останали искат да качват статистики и ако получават достатъчни доходи че да си позволят необходимите продукти (+че трябва и да ги има тия продукти), хората няма да ядат нито хляб нито царевица. например аз доста време, преди да стана месар си брах плодове и се храних с тях. същото могат да правят и рибарите.
а една царевична нива на 2-ро поле ти дава 13 царевици при неквалифицирана обработка. при сегашна РЗ от 17 кинта продукцията ти излиза 2Х17/13=2,62 кинта за царевица. ако ядеш по 1,5 царевица на ден то разхода ти е: 1,5х2,62=3,93 кинта за храна на ден. >> пробвай да го постигнеш с хляба (никой няма да продава хляба под 4 кинта и да е на печалба) ... освен това ще ти остават по 2-3 царевици от цялата работа. Wink

Лично аз, въпреки че не съм ял царевица или хляб от месеци, препоръчвам за нови играчи царевични ниви (по изключение, в градовете с гора може и зелки)
bog2

животни Empty
ПисанеЗаглавие: Re: животни   животни EmptyПет Юни 29, 2007 1:11 am

е значи в общи линий сме на едно мнение,защ
ото в БГ хората не изкат 20-25 надник а 50, пример не съм го смятъл но знам какво съм виждал,меч на 160 или 190 беше не съм точно сигурен едното от двете беше, а един ковач без име на мен ми го сметна на 280 affraid No No No king
Arah
Admin

животни Empty
ПисанеЗаглавие: Re: животни   животни EmptyПет Юни 29, 2007 5:46 pm

За 280 трудно би ти го продал. Максимума на меча е 240,95 Smile
Един колега се повтаря: "Няма нищо лошо във високите цени, когато доходите ти също са високи". Играта е трудна за начинаещите, понеже дълго време тъпчат на едно място поради ниски доходи Sad
Sponsored content

животни Empty
ПисанеЗаглавие: Re: животни   животни Empty

животни
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ренесансови Кралства :: България :: Градския площад-
Идете на: